2009. augusztus 5., szerda

Engesztelő imák Máriához

Engesztelő ima Mária Szeplőtelen Szívéhez

Mária Szeplőtelen Szíve, alázattal és bűneink megbánásával engesztelést akarunk nyújtani Ne­ked minden bűnért, amellyel isteni Fiad legszen­tebb Szívét megbántottuk, s amellyel a Te Szívedet is bántalommal illettük.

Bocsánatot kérünk saját bűneinkért, hálátlansá­gunkért és hidegségünkért. Bocsánatodért esede­zünk minden szegény bűnös számára, aki tudat­lanságból, elvakultságból, vagy gonoszságból vétkezett.

Mária Szeplőtelen Szíve, kérünk Téged, növeld bennünk a hitet és esedezz Jézushoz, fogadja ezt kárpótlásul oly sok ember hitetlenségéért. Jézus Szent Szíve növelje szeretetünket és hálánkat a Te Szent Szíved iránt és fogadja kárpótlásul a bűnö­sök hálátlanságáért.

Mária Szeplőtelen Szíve, bízunk Benned, és Hoz­zád könyörgünk azokért is, akik Téged nem szeretnek, nem bíznak anyai szeretetedben és jósá­godban, s ezért nem könyörögnek Hozzád.

Mi is meg akarjuk tenni azt, amit a fatimai gyer­mekektől kértél: hogy „magunkat Istennek átad­juk, készek vagyunk meghozni minden áldozatot, minden szenvedést vállalunk, amit csak Isten reánk küld. Vállaljuk őket, mint engesztelést a sok bűnért, amellyel az emberek megbántották Istent, az Ő Szent Fölségét. Vállaljuk a bűnösök megtéréséért, a káromkodások és mindazon megbántások en­geszteléséért, amelyeket Szeplőtelen Szíved ellen elkövetnek.”

Térítsd meg, Ó Anyánk, térítsd meg a bűnösöket és nyilatkoztasd ki nekik is Szeplőtelen Szívedet, mint biztos menedékhelyet, ahol istenkáromlásuk Isten dicsőítésévé, hitetlenségük hitté, közömbös­ségük imádsággá, gyűlöletük szeretetté változik.

Add, hogy Istenünket és Urunkat többé soha meg ne bántsuk, akit már eddig is annyiszor meg­bántottunk. Eszközöld ki Szentséges Fiadtól a kegyelmet, hogy az engesztelésben hűségesen ki­tartsunk, és Szeplőtelen Szívedet utánozzuk a tisz­ta lelkiismeret, alázat, áldozatosság, és igaz Isten­ és felebaráti szeretet által.

Mária Szeplőtelen Szíve! Dicséret, magasztalás és szeretet Neked. Mi bízunk Benned! Segíts ben­nünket minden küzdelemben, szükségben és ve­szélyben, most és halálunk óráján. Amen.

Mária Szeplőtelen Szíve! Győzd le a sátán ha­talmát és könyörögj értünk, hogy Isten szent aka­ratát mindenkor megcselekedjük. Amen.

Jézus isteni Szíve, könyörülj rajtunk!

Napi imák Szűz Mária Szeplőtelen Szívéhez

Anyánk, fájdalmas és Szeplőtelen Szívednek szenteljük magunkat, hogy ezáltal jobban Jézus Szívének legyünk szentelve, aki az Atya Szívén nyugszik, a Szentlélek szeretetében. Amen.

*

Mária fájdalmas és Szeplőtelen Szíve, testestül-­lelkestül Neked szentelem magam most és mind­örökre, mindazokkal együtt, akik nekem kedvesek, s akik tőlem idegenek. Amen.

*

Ó legjobb és legszeretőbb Anya, Szeplőtelen Szíved által segíts, hogy miként Te, én is egészen teljesítsem a mennyei Atya akaratát. Amen.

*

Mária Szeplőtelen Szíve, fogadj el, amint vagyok, és tégy olyanná, amilyenné Te kívánsz engem ten­ni. Amen.

*

Mária, Anyám vagy, én a Tied vagyok.

Mária, Te Királynőm vagy, szolgálok Neked.

Mária, Te Úrnőm vagy, engedelmeskedem Neked.

Mária, Te tanítóm vagy, hallgatok Rád.

Mária, Te csillagom vagy, követlek Téged.

Mária, Te erőm vagy, Veled együtt küzdök.

Mária, Te oltalmam vagy, Rád bízom magam.

Mária, Te szentélyem vagy, Szeplőtelen Szívedben elrejtőzve akarok élni, szeretni, szenvedni Jézusért és meghalni. Amen.

*

Anyánk, szeretett Királynőnk, add a Te lelkülete­det minden munkához, cselekedetünkhöz, add a Te védelmedet, szeretetedet és segítségedet egész napon át. Engedd, hogy mi és Isten minden szol­gája a Te Szeplőtelen Szívedben lakozhassunk. Amen.

*

Csodálatos Anya, add a Te Szeplőtelen Szívedet az én vétkes Szívem helyébe, hogy így működhes­sék bennem isteni Fiad. Hallgasd meg kérésemet minden kegyelem hatalmas és hűséges közvetítője. Amen.

*

Jóságos Jézus, add a Te isteni, megsebzett Szí­vedet az én bűnös szívem helyébe, hogy így mű­ködhessék bennem a Szentlélek, s így növekedjél bennem Te, irgalmas szívű Jézus. Hallgasd meg kérésemet, jóságos, hűséges szerető szívű Jézus, hogy csakhamar mint a béke királya uralkodhass ezen a földön. Amen. (A "Szívcsere” mindkét imá­ját a Szűzanya adta Marienfried-ben, 1947-ben.)

*

Mondd napjában többször minden óraütésre, harangszóra:

Ave Maria!

Éljen a világ

Királynője!

Győzelmes Nagyasszony,

Világ Királynője,

Légy engeszteléssel,

Hazánk megmentője!